درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1392/7/9 - 09:19:34
تعداد بازدید: 1506
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

جنگ تنها ابزار طالبان برای رسیدن به قدرت است
جنگ تنها ابزار طالبان برای رسیدن به قدرت است

نیروهای طالبان در جنگی که بیش از چند ساعت به طول نینجامید، موفق شدند برای حداقل دو روز، ولسوالی (کران و منجان) در ولایت بدخشان افغانستان واقع در منتها علیه شمال شرقی کشور را به تصرف خود در آورند؛ هر چند وزارت داخله عقب نشینی پلیس را تاکتیکی خواند. اما چند روز پیش نیز نیروهای طالبان در (وردج) دیگر ولسوالی ولایت بدخشان با نیروهای پلیس درگیر شده و این ولسوالی چندین روز صحنه نبرد طالبان با نیروهای دولتی بود.

آنچه این اتفاق را مهم و حساس می‌کند، نبرد میان طالبان و پلیس محلی و یا شکست و پیروزی هر یک از دو طرف نیست، بلکه اهمیت این مسأله از آن رو است که بدخشان در سالهای اخیر یکی از امن ترین ولایتها در افغانستان بود و رد پای تحرک طالبان در این ولایت کمتر به چشم می‌خورد.

بیشترین مشکلات امنیتی دولت با گروه‌های طالبان و مناطق قبیله‌ای در ولایت قندهار در جنوب و سرحدات با پاکستان بود و از زمان سقوط طالبان به این سو، بدخشان که در گذشته یکی از معابر تردد طالبان به آسیای میانه بود، اوضاعی آرام را می‌گذراند و به نظر می‌رسد، دولت افغانستان اینک با یک منطقه تنش خیز جدید در شمال روبرو است. هر چند هنوز معلوم نیست که این گروه در شمال طالبان محلی هستند یا نیروهای مرتبط با جریان اصلی طالبان در جنوب.

این در حالی است که دولت حامد کرزی در سالهای اخیر با جدیت تمام موضوع مذاکره و صلح با طالبان را در دستور کار داشته و به نظر می‌رسد دولت پاکستان را هم مجاب کرده تا با این سیاست او همراهی کند. دو هفته پیش پاکستان (ملا برادر) نفر دوم طالبان افغانستان را به درخواست حامد کرزی آزاد کرد تا به فرآیند صلح با این گروه سرعت دهد.

با این حال طالبان در روزهای اخیر هم در پاکستان و هم در افغانستان بر شدت حملات و تحرکات خود افزوده و شرایط را پیچیده‌تر کرده‌اند. حملات این هفته طالبان در پیشاور پاکستان بیش از یکصد کشته و زخمی بر جای گذاشته و در افغانستان هم دو ولسوالی درگیر جنگ طالبان است و ده‌ها نیروی پلیس توسط طالبان به گروگان گرفته شده اند و ارتش برای جنگ عازم این مناطق شده است.

جنگ برای صلح

(صالح محمد ریگستانی) نماینده سابق پارلمان، درگیری طالبان با نیروهای دولتی در بدخشان را اتفاقی عجیب دانست و گفت: این منطقه با وجود آنکه معبر طالبان به پاکستان و تاجیکستان بوده، اما در حال حاضر هیچ راه تدارکاتی به پاکستان ندارد و به همین دلیل حفظ آن برای نیروهای طالبان میسر نیست.

وی به خبرنگار ما گفت: متأسفانه تحرکات طالبان در مناطق مرزی و کوهستانی صعب العبور شرقی ما مثل (کنر)، (نورستان) و (بدخشان) به شدت افزایش یافته است.

آقای ریگستانی درباره علت تشدید تحرکات طالبان و حملات خشونت بار آنها در ماه‌های اخیر، در حالی که دولتهای کابل و اسلام آباد نرمش بیشتری برای تحقق مذاکرات صلح با طالبان از طریق جذب آنها به فرآیند‌های سیاسی نشان داده اند و این پرسش که آیا سیاست مصالحه با طالبان شکستی زود هنگام را تجربه می‌کند؟! خاطرنشان کرد: متأسفانه، جنگ از نظر طالبان یک ابزار برای رسیدن به قدرت تلقی می‌شود و در واقع تنها ابزار آنها است، ولو آنکه قرار باشد وارد یک مذاکره سیاسی شوند.

صالح محمد ریگستانی تصریح کرد: این قاعده البته شامل دولت افغانستان هم می‌شود و دولت برای آنکه طالبان را وادار به مصالحه کند، عملاً مجبور است آنها را زیر فشار نظامی قرار دهد.

وی افزود: به نظر من، چه امروز مذاکره محقق شود و چه یک سال دیگر، جنگ و نزاع عای پراکنده با طالبان و گروه‌های مختلف این گروه که در سراسر افغانستان پراکنده هستند، متوقف نخواهد شد، زیرا دو طرف از این مسأله به عنوان ابزار فشار پشت میز مذاکره استفاده می‌کنند، درنتیجه نه آزادی ملا برادر و نه روی خوش دولت کابل و اسلام آباد نمی تواند خشونت طالبان را کاهش دهد.

ریشه‌های اصلی گم می‌شود

جنرال امرا... امان از فرماندهان ارتش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره دلایل بازگشت ناآرامی‌ها به بدخشان و تشدید فعالیت طالبان در این ولایت با اشاره به گسترش روز افزون فساد اداری در میان مسؤولان محلی و دولتی در افغانستان و تأثیر آن بر گسترش نارضایتی عمومی و بی‌‌اعتمادی مردم به حکومت اظهار داشت: این مسأله موجب شکل گیری جریانهای اعتراضی و بوجود آمدن گروه‌های خود سری شده که با شعار مقابله با ظلم و بی‌‌عدالتی دست به سلاح می‌برند و کشور را با ناامنی مواجه می‌کنند.

جنرال امان تصریح کرد: از دوسال پیش به این طرف ولایت بدخشان شاهد اعتراضهای عمومی و مردمی به بی‌‌عدالتی‌ها، ناکارآمدی دستگاه‌های دولتی و قضایی، اوضاع بد اقتصادی و ظلم و باج گیری‌ها بوده است و این وضعیت در نهایت موجب شکل گیری یک جبهه خودسر و مسلح شده است که با شعار دفاع از این منطقه با نیروهای دولتی درگیر شده اند. وی گفت: من اطلاعات و گزارشهای دقیق نظامی در اختیار دارم که هیچ نیروی طالبان خارجی از پاکستان یا نقاط دیگر مثل آسیای میانه، در بدخشان فعالیت ندارد و این درگیری‌ها بین طالبان محلی و نیروهای دولتی به وقوع پیوسته است.

این کارشناس مسایل نظامی و امنیتی افغانستان یادآور شد: در طی دو سال گذشته حداقل در چهار مرحله مردم ولسوالی‌های مختلف در بدخشان از دولت مرکزی خواستار تغییر و برکناری مقامهای دولتی و قضایی مناطق خود شده اند و نسبت به ناکارآمدی این مقامهای محلی، رشوه خواری و تبانی آنها به شدت معترض بوده اند، اما پاسخی از دولت دریافت نکردند.

بدخشان ولایت برخورداری است و منابع طبیعی زیادی دارد، اما معادن بزرگ این ولایت در اختیار چند فرد خاص با نفوذ قرار گرفته است. مردم از نظر امکانات بهداشتی و آموزشی در مضیقۀ بسیار هستند و معاش شان به سختی اجرا می‌شود، اما کسی به این مسایل به عنوان ریشه‌های شکل گیری ناامنی و گروه‌های موسوم به طالبان محلی توجهی ندارد و اینگونه حوادث را به خارج مرتبط می‌کنند. وی افزود: نیروهای پلیس در هر ولسوالی از اهالی بومی همان مناطق هستند و زمانی که نارضایتی‌ها بالا می‌گیرد و مردم دست به سلاح می‌برند و شورش می‌کنند، این نیروهای پلیس نمی توانند در مقابل آنها مقاومت چندانی نشان دهند، چون در میان آنها زندگی می‌کنند و از خود آنها هستند.وی افزود: حتی شاید در میان نیروهای پلیس هم همین اعتراضها و نارضایتی‌ها وجود داشته باشد، اما نیروهایی که به اسارت گرفته شده و یا کشته شده‌اند، نیروهای بومی نبوده اند.

جنرال امان همچنین با اشاره به کم تجربه بودن و ضعف تجهیزات ارتش افغانستان و نداشتن تدارکات لازم و تأثیر منفی این مسأله بر نیروهای نظامی و پلیس محلی افغانستان خاطرنشان کرد: متأسفانه کمکهای بین المللی یا محقق نشدند، زیرا آقای کرزی نتوانسته اعتماد جامعه بین الملل و منطقه را بدست آورد و یا در محلهای دیگری مصرف شده اند. درنتیجه دولت نتوانسته به تعهداتش طبق کنفرانسهای بن اول و دوم عمل کند.

آرش خلیل/قدس آنلاین

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/880






*
*

*



نیز بخوانید

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا


سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان


مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد


دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل


آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان


سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است


تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران


یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود


عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است


حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین


طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند


روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم


روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت


هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است


اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد


گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان


انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت


ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان


صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد


کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم


بزرگان اهل تشیع خواهان آغاز پروژه‌‌های عمرانی در مناطق شان شدند


حامدکرزی بر ضرورت «تفاهم ملی» در افغانستان تاکید کرد


نگرانی مدافعان حقوق بشر از وخامت وضعیت مهاجران افغان در پاکستان


شورش در پاریس در پی کشته شدن سه تبعه افغان


حکومت طالبان برای ازبکستان سفیر جدید تعیین کرد





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.